Oamenii de Dacia – Tudor Oprea

© Tudor Oprea

La mulți ani tuturor oamenilor de Dacia! Anul nou vine cu povești noi, și cele mai frumoase povești sunt acelea care se nasc din pasiune și mocnesc vreme multă în sufletul nostru. Asemeni poveștii lui Tudor, un puști pe care am avut norocul să îl descopăr în cadrul comunității DACIA50.

Chiar dacă drumurile ni s-au intersectat pe la diferite evenimente auto (unde i-am remarcat autoturismul) nu am reușit să ne întâlnim decât la sfârșitul anului 2019, când mi-a și spus mai multe despre pasiunea sa pentru autoturismul copilăriei. Și pentru că îmi doresc să fiu cât mai precis, o să vă las mai jos relatarea sa, așa cum mi-a transmis-o pe Instagram.

Salut! Sunt Tudor, am 16 ani și în urmă cu vreo 9 luni am luat Dacia din poze din banii mei, din bursa de la liceu și banii primiți de sărbători sau cu diverse ocazii. De la inceput eram obsedat de ea și abia acum a ajuns să arate cum aș fi vrut de la început.

Lumea zice de “tinerii din ziua de azi” că nu știu să aprecieze lucrurile vechi și așa mai departe. Ei bine eu cred că fac excepție de la regulă. Visul meu e să am și un 1300 fabricat înainte de 1972.

Totul a început prin luna ianuarie 2019 când tatăl unui amic foarte apropiat pe atunci m-a întrebat dacă nu cumva știu pe cineva care să vrea o Dacie cu 3000 de km. Am fost entuziasmat inițial astfel că, pe 2 februarie am fost să o văd.

© Tudor Oprea

Era a unui domn din Mizil, în vârstă, căruia îi murise sotia și care o vindea, împreuna cu fiica lui, deoarece nu mai putea și nici nu mai avea unde să meargă cu ea. Am analizat-o și, în ciuda faptului că din verificări pe aplicatia RAROM, s-a dovedit că ar avea cam 30.000 de km, moment în care domnul mi-a și spus că i-a schimbat ceasul din mijloc pentru că bătea, am cumpărat-o.

Mă plimbam zilnic cu ea prin curtea din fața blocului, eram obsedat, mă știau toti vecinii. Am luat o mulțime de piese pentru a o aduce în starea actuală, este făcută complet pe partea estetică, peticită pe ici-colo, faruri noi, bara față nouă, cu proiectoare, pe spate la fel…

© Tudor Oprea

Motorul este și el reglat și cu schimburile abia făcute, a trecut printr-o revizie generală și acum merge brici!

Asta menționez că este prima mea Dacie, imi place la nebunie și, desi nu este destul de veche ca să aibă și valoare mare, pentru mine are cea mai mare valoare!

Cam asta e povestea mea 🙂

© Tudor Oprea

Tudor, îți mulțumesc că ai decis să împărtășești pasiunea ta cu noi. Personal, în anul care tocmai a început, îmi doresc să fiu ca Tudor! 🙂

#DACIA50 #clasicromanesc

No more articles