DACIA50 VLOG – Repere Istorice

De ceva vreme mă tot macină o întrebare legată de pasiunea noastră despre autoturismul Dacia. A fost 20 august 1968 punctul 0 al mobilității românilor sau înainte de asta au mai fost eforturi și inovații care au pregătit terenul pentru acest moment istoric din paginile automobilismului românesc?

În episodul de astăzi vă prezint câteva momente cheie din istoria auto a României, printre care se numără: primul automobil inventat de un român (automobilul Văsescu), primul autoturism înmatriculat în București, cum se obțineau permisele de conducere la începutul anilor 1900 dar și imagini document din cursa de automobile de la București din anul 1908.

Informații preluate din foto albumul documentar “DACIA 50 – Autoturismul” (Copyright © 2018 Editura OMNIA PHOTO)

Mulțumesc © Omnia Photo și domnului Alexandru Ștefan Mihăilescu pentru că mi-au permis să folosesc fotografiile de la cursa de automobile București-Herăstrău. „Colecția familiei Cesianu-Racovitză, proprietar Alexandru Ștefan Mihăilescu. Toate drepturile aparțin proprietarului. Fotografiile au fost prezentate în expoziția „Bucuresci/19-București/20” realizată de OMNIA PHOTO, septembrie 2019.”

Menționez că drepturile de autor pentru celelalte fotografii nu îmi aparțin și au fost preluate de pe următoarele website-uri:

http://www.capodopere2019.ro/

https://www.natgeo.ro/

https://cersipamantromanesc.wordpress…

https://www.acr.ro/

https://ro.wikipedia.org/

#DACIA50 #clasicromanesc

No more articles