DACIA50 Podcast: Un altfel de radio, cu povești cu și despre Dacia

De ce Dacia?

Prima mea intalnire cu Dacia s-a petrecut în copilărie, cum sunt sigur că au experimentat și alți membri ai comunității #DACIA50. Copil fiind, am fost impresionat de sentimentul de fascinație care mă lovea ori de câte ori mă urcam într-o Dacie. Țin minte că una din cele mai dragi amintiri legate de Dacia s-a petrecut la vârsta de 10 ani, când cumnatul meu mi-a oferit satisfacția supremă, momentul meu de adult prematur – să conduc autoturismul copilăriei din brațele lui. A fost primul moment în care m-am simțit ca un om mare.

Mi-am dat seama ulterior că această pasiune pentru Dacia a existat întotdeauna în mine, mocnind latent. Ea a ieșit la iveală în urmă cu trei ani când am început să fotografiez Daciile de pe străzile din București.

Ce este DACIA50?

Ideea inițială de la care a pornit proiectul DACIA50 a fost aceea de a încerca să salvez niste frânturi de memorie vizuală ale unor “personaje” pe lângă care trecem zilnic, le observăm și ne obișnuim cu ele ca fiind parte din decorul urban, dar care treptat dispar. Le-am numit personaje deoarece Dacia nu este un obiect, este o “Ea” cu mai multe povești, cu forme de viață pe care îmi place să le descopăr și să le împărtășesc cu cei care împart aceeași pasiune. Acest demers ce a durat câțiva ani s-a materializat în primul album foto documentar despre Dacia.

În timpul cercetării mi-am dat seama că discuțiile despre Dacia reprezintă un subiect universal, care poate fi abordat cu oricine și că există comunități întregi care își dedică timp și resurse conservării universului autoturismului copilăriei – așa au luat naștere comunitățile de pe Facebook, Instagram.

Iar anul acesta am decis că o poveste trebuie spusă, văzută și auzită. Și care e cel mai bun mod de a face asta dacă nu prin intermediul unui video? Așadar decizia de a face primul vlog din România dedicat Daciei nu era decât o chestiune de timp.


Ce este DACIA50 Podcast?

În cadrul acestui format, pentru început, o să împărtășesc cu voi informații din albumul “DACIA 50 – Autoturismul“. Îmi doresc să fie un podcast de cursă lungă pentru cei care se află la volan, în metrou, sau la cumpărături dar care vor să se bucure de povești cu și despre DACIA – autoturismul copilăriei.No more articles