Bucureștiul Daciilor

Prin proiectul DACIA 50 ne dorim să explorăm vizual viața Daciei, așa cum a apărut și s-a amestecat cu viața oamenilor, cu natura, spațiul fizic și cel al memoriei. La începutul acestui demers, semnele indicau o compoziție vizuală sub forma unui „Concert de Dacia” însă, după constituirea comunității Dacia – auto turismul copilăriei, cred că putem deja vorbi despre o construcție mai degrabă simfonică.

În prima parte a proiectului DACIA 50, vă propun să explorăm și să vizualizăm relația dintre mașina staționată, oameni, spațiul urban și natură. Mașina Dacia a rămas, fie chiar și îndelung staționată, agățată de harta orașului. Vei descoperi și urmări vizual viața acestor mașini parcate temporar sau pe termen lung pe diferite străzi ale Bucureștiului, fotografiate de mine în perioada 2016-2018.

 

 

O parte din fotografiile de pe harta de mai sus au fost realizate în timpul documentării pentru cartea DACIA 50 – Autoturismul, iar pe celelalte autoturisme ale copilăriei le-am descoperit în timp ce mă plimbam pe străzile capitalei.

Dacă mai aveți fotografii cu autoturismul copilăriei prin București, haideți să le identificăm și să facem o hartă a Daciilor împreună! 🙂